Heste med EMS kan ikke helbredes, men det kan kontrolleres. Det kræver en aktiv indsats, hvor især fodringen af hesten er yderst vigtigt. Hesten kan i den forbindelse med fordel betragtes som en type II diabetiker, hvor det er vigtigt at man slanker hesten for at give den de bedste forudsætninger for at være symptomfri. Med hensyn til fodringen er målet at reducere energi-indtaget, nedsætte andelen af stivelse og sukker i foderet, begrænse adgangen til græsfold samt øge den mængde motion som hesten får.
PPID (Cushings sygdom)
PPID hos heste er det man kalder en neurodegenerativ forstyrrelse, hvor sygdom påvirker de hormoner, der regulerer hestens krop. Heste med PPID bliver ofte trætte og sløve, kan begynde at drikke og tisse mere end de plejer, får dårlig pels, krøllet hårlag, lidt forstørret bugomfang og til sidst i forløbet forfangenhed. Alt dette er noget man tit forbinder med, at hesten er ved at blive gammel. Lidt stiv i bevægelse og lidt krøllet pels. Undersøgelser har dog påvist at ca. 20% af alle heste over 15 år har PPID. Tilstanden kan som med EMS diagnosticeres med hjælp fra en blodprøve.
PPID kan behandles og der ses gode resultater i løbet af ganske kort tid.
Endeligt kan en hest have både EMS og PPID på samme tid. Hvis dette konstateres samtidigt med, at hesten er forfangen stiller dette dog en dårlig prognose for hestens videre skæbne.
Har du nogen spørgsmål angående den ældre hest, er du velkommen til at kontakte os til en uddybende snak og plan for din hest.